Links   |
Κλασικό Μπαλέτο
Τι πραγματικά προσφέρει η εκγύμναση μέσα από τη σπουδή της τέχνης του χορού για ένα παιδί:

- Σωστή ανάπτυξη του οστικού συστήματος
- Σωστή ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος
- Βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό την ισορροπία του νευρικού συστήματος
- Βελτιώνει το ένστικτο αντίδρασης του πνεύματος και του σώματος
- Διαμορφώνει ισχυρό δείκτη ωριμότητας
- Σταθεροποιεί υγιή μεταβολισμό
- Δημιουργεί υψηλό δείκτη αντίληψης με αποτέλεσμα σταθερό & αποτελεσματικό status κρίσης
- Δημιουργεί μοναδικό τρόπο έκφρασης επικοινωνίας του φραστικού λόγου, του γραπτού λόγου αλλά και της γλώσσας του σώματος
- Προσφέρει αρμονία πνεύματος & αρμονία σωματικών αναλογιών
- Διαμορφώνει κουλτούρα
Α' κύκλος σπουδών
 • Pre School: από 3 έως 5 ετών
 • Pre Primary: από 5 έως 7 ετών
 • Primary: από 7 έως 8 ετών
Προπαρασκευαστικές τάξεις με σκοπό την πρώτη γνωριμία με τον ρυθμό, την αρμονική κίνηση, την σωματική άσκηση και κυρίως την ενθάρρυνση των μαθητών να εκτιμήσουν τον χορό ως μορφή τέχνης.

Β' κύκλος σπουδών
 • Grade 1: από 8 έως 12 ετών
 • Grade 2: από 8 έως 16 ετών
 • Grade 3: από 8 έως 16 ετών
 • Grade 4: από 9 έως 19 ετών
 • Grade 5: από 9 έως 19 ετών
Το Πρόγραμμα Μαθημάτων κατά Βαθμίδες αποτελείται από τρεις διαφορετικούς τομείς ή κατηγορίες: τον Κλασσικό (Classical), της Ελεύθερης Κίνησης (Free Movement) και του Χαρακτηριστικού Ύφους (Character).

Η Κλασσική δουλειά είναι το θεμέλιο και το σημαντικότερο μέρος του Προγράμματος Μαθημάτων κατά Βαθμίδες.

Ο τομέας της Ελεύθερης Κίνησης αναμειγνύει κινήσεις μαζί με άλλα στυλ χορού όπως η φυσική Κίνηση (Natural Movement), ο βασισμένος στο Σύγχρονο (Contemporary) στυλ χορός και ο Ελληνικός χορός. Ο χορός Character είναι η θεατρική παρουσίαση εθνικού χορού χρησιμοποιώντας πρωτότυπο έθνικ χορό και μουσική που έχει προσαρμοστεί ελεύθερα για το θέατρο. Τα τρία (3) στυλ - Ουγγαρέζικο, Ρώσικο και Πολωνέζικο - επιλέχθηκαν λόγω της ιστορικής τους σημασίας στην εξέλιξη των παραδοσιακών πλήρως ανεπτυγμένων κλασσικών Μπαλέτων.

Γ' κύκλος σπουδών - Ανώτερες Σπουδές
 • Intermediate foundation: από 11 έως 14 ετών
 • Intermediate: από 12 ετών
 • Advanced foundation: από 14 ετών
 • Advanced 1: από 14 ετών
 • Advanced 2: από 15 ετών
Το Ανώτερο Πρόγραμμα Μαθημάτων είναι η συνέχιση του κλασσικού μπαλέτου με την εισαγωγή της δουλειάς σε Pointe για τα κορίτσια. Αυτά τα προγράμματα μαθημάτων έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν την απαραίτητη Εκπαίδευση στους μαθητές που επιθυμούν να μελετήσουν σοβαρά με πιθανή προοπτική να σταδιοδρομήσουν Επαγγελματικά στο χορό ή σε τομείς σχετικούς με το χορό.

Οι μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν το Ανώτερο Πρόγραμμα Μαθημάτων πρέπει να διαθέτουν το Είδος του σώματος που μπορεί να ανταποκριθεί στην απαιτητική μελέτη. Για παράδειγμα, μία σωματική διάπλαση με σχετικά καλές αναλογίες, ευλυγισία και κάποιο βαθμό περιστροφικής κίνησης στην ισχυακή άρθρωση, απαραίτητο για το διευρυμένο φάσμα κινήσεων. Οι μαθητές πρέπει επίσης να είναι σε θέση να συγκεντρώνονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να μπορούν να δέχονται και να θεωρούν ευπρόσδεκτη την εποικοδομητική κριτική και τη διόρθωση.

Δ' κύκλος σπουδών

Πτυχίο διδασκαλίας μπαλέτου - Certificate in Ballet Teaching Studies (CBTS)
Οι μαθήτριες άνω των 18 που έχουν το πτυχίο Grade 8 ή Intermediate μπορούν να κάνουν αίτηση εισαγωγής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης διδασκάλων χορού της Βασιλικής Ακαδημίας (CBTS), ένα διετές πρόγραμμα σπουδών στον τόπο διαμονής τους και να αποκτήσουν το πτυχίο διδασκαλίας μπαλέτου κάνοντας την πρακτική τους εκπαίδευση στη σχολή με μέντορα σπουδών την Κα. Ιλιάδα Πενταβατζή.
Μοντέρνος Χορός
Στη Σχολή μας οι μαθητές μπορούν να ακολουθησουν και σπουδές στο μοντέρνο χορό με το σύστημα της I.S.T.D. (Imperial Society of Teachers of Dance).
Το πρόγραμμα του μοντέρνου χορού μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 6 ετών αρχίζοντας από την τάξη Primary, συνεχίζοντας με τις ερασιτεχνικές βαθμίδες Grade 1 έως και Grade 6.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν σε επαγγελματικό επίπεδο μπορούν να ακολουθήσουν τις βαθμίδες Pre-Intermediate, Intermediate, Advanced 1 και Advanced 2.

Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε εξετάσεις μοντέρνου χορού που διοργανώνονται στη Σχολή και να αποκτούν αναγνωρισμένα πτυχία μοντέρνου χορού. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια αλλά και σε ενήλικες με προηγούμενη εμπειρία στο χορό.

Ο οργανισμός ISTD - Αυτοκρατορική Ακαδημία του Χορού - είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος κυρίως στο μοντέρνο αλλά και σε άλλα είδη χορού, με έδρα το Λονδίνο.
Σύγχρονος Χορός
Κύριο χαρακτηριστικό του σύγχρονου χορού είναι η απελευθέρωση συναισθημάτων.
Ένα είδος χορού το οποίο δημιουργεί μια ανεπανάλυπτη αίσθηση σε όποιον το ακολουθεί. Βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην μείωση του στρες και δημιουργεί μια μοναδική έκφραση της γλώσσας του σώματος.
Jazz
Δημιουργία και ενέργεια: 2 βασικοί ορισμοί που χαρακτηρίζουν τον χορό της Jazz.
Είναι αλήθεια ότι όλοι εκείνοι που ακολουθούν τον χορό της Jazz έχουν ανακαλύψει χαρακτηριστικά δημιουργίας τα οποία δεν πίστευαν ότι διέθεταν.
{ 27-08-2018 }

Απο σημερα 27/8 θα ειμαστε ανοιχτα 6-9 για να ενημερωθειτε για τα προγραμματα της καινουργιας χρονιας. Φετος η σχολη μας δεν θα εχει κοστος εγγραφης!

Εγγραφές 2018 - 2019
{ 22-08-2018 }

Εύχομαι να είχατε ένα όμορφο καλοκαίρι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά αρχίζουν κανονικά στη σχολή μας  την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου .
Για εγγραφές και πληροφοριες η σχολή θα είναι ανοιχτή καθημερινά από Δευτέρα 27 Αυγούστου 18:00 -21:00

Καλη επιτυχια στις μαθητριες μας σε οτι και αν κανουν!!

Μια μικρη γεύση από την προηγούμενη χρονιά!
{ 23-09-2016 }
{ 20-08-2018 }

Μια ματια μεσα στην τάξη μας !!

https://www.facebook.com/IliadaDanceSchool/videos/1848898425167158/

{ 01-09-2016 }

Eιδικές τιμές για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 έως 5 ετών που ξεκινάνε πρώτη φορά να γνωρίσουν τον χορό μέσα απο το διαδραστικό παιχνίδι και την μουσικοκινητική αγωγή !! 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ
{ 24-09-2014 }


 • Υποτροφίες στους μαθητές μας με τις καλύτερες επιδόσεις στις εξετάσεις τους για την απόκτηση  χορευτικών πτυχίων και  πτυχίων διδασκαλίας (CBTS)

Η σχολή μας είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο του Βρετανικού συστήματος της Royal Academy of Dance

 • Οι μαθητές μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα των πτυχίων τους (πιστοποιημένο από UCAS) σε συνδυασμό με τα μόρια τους όταν υποβάλλουν αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Την περίοδο των εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων RAD ,η σχολή μας προσφέρει δωρεάν extra μαθήματα στους υποψηφίους.
 •   Οι μαθητές της σχολής που θα βοηθήσουν φίλους τους να γνωρίσουν τον χορό στη σχολή μας θα έχουν έκπτωση 10% στα μηνιαία δίδακτρα
Χορευτικές στιγμές απ τη σχολή μας !!!
{ 22-09-2014 }